Osnove GIS-a (DG102, OE023)


Vanredni oktobarski ispitni rok 2   28.09. u 10.00h, GIS1
Vanredni oktobarski ispitni rok 3  05.10. u 10.00h, GIS1
Teorijski deo ispita u predroku održaćemo
u četvrtak 18. maja u 12.30h u GIS 1.Teorijski deo ispita, koji donosi 60 poena, pripremate na osnovu lekcija (fajlova) izdvojenih na slici ispod (prezentacije, odnosno odgovarajći delovi iz skripte). Pristup fajlovima (šifra: potražiti na FB grupi). Sve što nije na slici se ne priprema za teorijski ispit u predroku. 
Na testu će biti 10 pitanja koja zahtevaju kratke odgovore (na primer; nabrojati četiri discipline iz kojih je nastao GIS, objasniti prednosti rasterskih podataka, razliku u odnosu na vektorske podatke, navesti elemente daljinske detekcije, ključne karakteristike razvoja GIS-a 90-tih i sl).Studentima koji polože teorijski ispit i već imaju polože praktični deo (kod asistenata) ćemo objaviti predlog ocene nakon teorijskog testa. Ovi studenti u junskom roku treba samo da dođu (ne mora lično) na upis ocene. 
Ukoliko Vam navedeni termin u predroku ne odgovara, sledeća mogućnost za polaganje teorijskog dela je u redovnom terminu u junskom ispitnom roku (07.06. u 11.00h, GIS1)Dodatna pitanja možete postaviti na predavanjima u ponedeljak (15.05, u 12h, GIS1) ili u putem e-mail-a: ugljesastankov@gmail.com


Facebook.png

Facebook grupa - Osnove GIS-a

Učlanite se u Facebook grupu predmeta na linku.

Prezentacije


Sve prezentacije su dostupne u online folderu*.
 
*Šifru za pristup folderu potražiti na: ugljesastankov@gmail.com

gis.png

Skripta Osnove GIS-a  (pdf)

Skripta je dostupna u online folderu*.

*Šifru za pristup folderu potražiti na: ugljesastankov@gmail.com

logo

Prijava za ArcGIS Online

Prijavite se klikom na link.

picture13648501009440.png

NOVO! Skripta u epub formatu

NOVO! Preuzmite skriptu u epub formatu - prilagođenu za čitanje na e-book čitačima i tabletima sa instaliranim e-book aplikacijama!

Prvi deo - download -
Drugi deo- download -

gdigisdata1.png

GDi

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo ima formalizovanu saradnju sa kompanijom GDi. Saradnja se realizije u okviru predmeta Osnove GIS-a i drugih predmeta.

Pročitaj više
esri.png

Esri

Depratman za geografiju, tuirzam i hotelijerstvo ima departmansku akademsku licencu za najnovije verzije i ekstenzije ArcGIS softvera, proizvođača Esri (Redlands, Kalirornija, SAD).

Pročitaj više
here_logo_2400_1260.jpg

Here

Depratman za geografiju, turizam i hotelijerstvo uspešno sarađuje sa međunarodnom kompanijom Here.

Pročitaj više
Powered by WebExpress